Ми вас вітаємо!

День цивільного захисту

13 травня 2021 року в нашій школі було проведено  День цивільного захисту.

Основна мета заходів цього дня –  вироблення в учнів умінь, навичок  грамотно і чітко діяти в різних  надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; формування та розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємодопомоги, постійної готовності правильно діяти при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій; практична перевірка вміння та навичок учнів користуватися засобами індивідуального  захисту, виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання,  надавати першу домедичну допомогу.

Учнів залучили  до масово-роз’яснювальної роботи з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності,  вчили їх діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій,  щоб захистити своє здоров’я та життя.

Класні керівники попередньо ознайомили учнів із планом евакуації школи, пояснили, як вони повинні себе поводити. Тренувальна евакуація відбулась успішно,  учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

На подвір’ї школи відповідальні за ЦЗ працівники провели навчання із застосування засобів протипожежної безпеки та засобів індивідуального захисту при надзвичайних ситуаціях. Також учням продемонстрували майстер клас по гасінню пожеж.

У школі протягом дня була організована виставка стінгазет та засобів індивідуального захисту, спецодягу, військових приладів радіаційної та хімічної розвідки.

Цього тижня у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах, провели  тематичні вікторини.